2013. június 19.

Játszok, míg anyu énekel

A Magyar Állami Operaház Jókai utcai épületében elkészült a Babakuckó (játszóház és gyermekmegőrző) az alkalmazottak, és művészek gyermekei számára, ahol felnőtt felügyelet alatt játszhatnak a kisebbek, míg a szülők dolgoznak.

A kuckóban sok játék megtalálható, az építőkockáktól kezdve, a hangszereken, bábszínházon át, a diafilmekig minden gyerek megtalálhatja a tökéletes játékot.
A sok játék ellenére a szoba kicsit üresnek hatott a nagy belmagasság miatt, így felkértek, hogy készítsek egy vidám hangulatú, gyerekbarát festést.

Festés előtt

Színekben az élénk, tiszta színeket használtam, így igazodva a szőnyeg karakteres színvilágához.

Festés után






A diafilmvetítéshez hagynom kellett egy üres felületet, amit szerintem sikerült beleépíteni a kompozícióba.


És az én személyes kedvencem, a magasságmérő kígyó, valós méretekkel! :)




2013. június 16.

Kabát a fán

Előszobában, csak hogy ne legyen olyan unalmas a kabátok akasztója...

A terv







Közmunka, mert az jó

Láss csodát, bevezették a közmunkát, mint érettségi előfeltétel! 
Ez érinti az én lakberendező szakos diákjaimat is. És ha már kötelező, legalább legyen hasznos, és szakmához közeli. Így jött a feladat, hogy a Labdarúgó utcai Bölcsőde udvarán található válaszfalat dekoráljuk ki.

Korábban már volt ilyen felkérésünk a Mosolyfestőkkel (ld. mosolyfestok.blogspot.com), de kültéri ez az első. A Mosolyfestők csapatából most jött két lány (FridmanTünde és Rábai Boglárka), hogy ellássák a fiúkat pár technikai tanáccsal, ezzel is megkönnyítve a munkámat.

Az igazgatónő kérése volt, hogy ne legyen túlzsúfolt, témája pedig a népszerű Bogyó és Babóca legyen. Szerintem a feladatot teljesítettük: